Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Ajatuksia homekoirien tasontestauksesta ja alasta yleensä

25.10.2015, homekoirateam

Edellisen kirjoituksen jälkeen olemme saaneet paljon palautetta, pääasiassa hyvin positiivista ja yllättävääkin.

Edelleenkin olemme sitä mieltä, että ala tarvitsee tasontestausta ja suhtaudumme siihen positiivisesti. Emmehän muuten sinne olisi elokuussa menneetkään. Kehitettävää löytyy ja jonkinlaista yhteistyötä kaikkien koulukuntien kesken tulisi tavalla tai toisella kehittää. Ei ole kenenkään etu, että pidetään liian tiukasti kiinni omista näkemyksistä tälläisella alalla, jossa tutkijatkaan eivät pysty selviä tulkintoja mikrobeiden määristä, haitallisuuksista ja toimintamekanismeista  antamaan.

Oman koiramme suoritusta emme ole kritisoineet, olosuhteet käytännön työkoiralle eivät vain olleet otolliset. Koiramme toimi juuri niin kuin sille on koulutettu, ja olimme sen työskentelyyn itse tyytyväisiä. Testin jälkeen saimme tuloksista hieman erilaista palautetta kuin homekoirayrittäjät vastineessaan ovat kirjoittaneet, mutta se ei ole merkityksellistä kokonaisuudessa. Johtuu nähtävästi näkemyseroista siitä mitä, missä ja miten homekoiria tulisi kouluttaa ja mitä niiden kuuluu näyttää.

Palautteen perusteella saimme tietää, että vastaavien ongelmien kanssa on paininut muitakin homekoirayrittäjiä. Tasotestauksen pilotissa on tullut osalle koirakoita eteen aivan samat asiat, kuin meille tuli testissä. Näkemyserojen takia osa on sitten pilotin jättänytkin kesken.

Mielenkiinnolla odotamme, mihin asiat alalla etenevät. Kirjoituksen tarkoitus oli ravistella ja herättää ajatuksia. On faktaa, että eri koulukuntien homekoirat näyttävät erilailla ja erilaisia kasvustoja. Se on tuonut alalle kovasti epävarmuustekijöitä. Mutta sen selvittäminen ja yhtenäistäminen onkin sitten erittäin suuri haaste. Toinen vaihtoehto olisi saada tarkemmin eriteltyä, mitä/missä tilassa olevia kasvustoja kukakin koira haistaa ja näyttää niin, että se saataisiin asiakkaalle selkeämmin kerrottua.

Eroja näytöissä yleisemmin on

– Ylänäytöissä

– Rakennekuivien kasvustojen näyttämisessä

– Vaurion laajuuden näyttämisessä

– Osa koirista näyttää myös joitakin VOC-päästöjä, jotka päästävät lähes (joidenkin tutkijoiden mielestä täysin) samoja aineita ilmaan kuin osa mikrobeistakin

kuva10


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *