Lainaa.com

Yleinen

Homekoiran näkemyksiä homeisesta maailmasta!

28.04.2015, homekoirateam

Ajatuksena on aloittaa kirjoittamaan kokemuksia perustuen homekoirien kanssa esiintuleviin ongelmiin, näkemyksiin ja mielipiteisiin homevaurioituneiden rakennusten maailmassa.

Kirjoitukset pohjautuvat kokemuksiin kentältä, eivät tieteellisiin tutkimuksiin eikä koulun penkiltä saatuihin tietoihin. Kirjoittajalla ei ole koulutusta rakennustekniikasta eikä mikrobiologiasta. Vain paljon kokemusta siitä mitä homekoirien kanssa löytyy, miten niitä tutkitaan hyvin ja sitten vähemmän hyvin. Miten niitä korjataan hyvin ja sitten vähemmän hyvin.

Tutkimuskohteita Homekoira Teamille on yli 13 vuoden ajalta kertynyt noin 4000. On omakotitaloja, mökkejä, kerrostaloasuntoja, kokonaisia kerrostaloja, rivitaloasuntoja, kokonaisia rivitaloja, toimistoja, kokonaisia toimistorakennuksia, kouluja, päiväkoteja, vanhustentaloja, teollisuushalleja, kirkkoja, asuntovaunuja ja-autoja, linja-autoja, uusia rakennuksia ja vanhoja rakennuksia… lähes kaikkea mitä voi tutkia on tutkittu. Ja niistä kaikista sitten jälkitarkastuksia, miten remontit ovat onnistuneet, välillä hyvin ja välillä huonosti. Asiakaina ovat olleet yksityiset, myyjät, ostajat, yritykset, kunnat, kaupungit, säätiöt, seurakunnat ja ne joista kirjoitetaan vaitiolovelvollisuuspapereita. Lähes kaikkea olemme nähneet koirien kanssa, mutta aina tulee uutta ja ihmeellistä vastaan.

Vuosien saatossa tietoisuus ja ilmapiiri homekoiria kohtaan on muuttunut hyvin paljon. Aloitellessamme toimintaa asia oli hyvin vähän tunnettu, nykyään se on hyvin julkisuudessa pääasiassa koulun käyneiden uusien yrittäjien aktiivisuuden ansiosta. Välillä tuntuu vain intoa olevan enemmän kuin tietoa ja taitoa, mutta eiköhän sekin ajan oloon tasaannu. Ne jotka eivät alalle sovi tippuvat ja osa jatkaa porskuttamista.

Meiltä kysellään paljon asioita, jotka aiheeseen liittyvät. Niistä pyrin pikkuhiljaa kirjoittamaan aihe aiheelta kokemusperäistä faktaa. Ei missään järjestyksessä, vaan mikä milloinkin on aina ajankohtaista.

Mutta tästä yhteinen matkamme alkaa, yritän olla aktiivinen kirjoittaja 🙂

verkkolehti

 


Kommentointi on suljettu.